Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości Koszyk
Nowość!
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.
  • Start
    • Strona główna
    • Opinie
  • Menu
  • Promocje
  • ZAIKA kuchnia indyjska logo
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Kontakt

Menu

  1. Start
  2. Menu
  • Start
    • Strona główna
    • Opinie
  • Menu
  • Promocje
  • ZAIKA kuchnia indyjska logo
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Kontakt
  • Start
    • Strona główna
    • Opinie
  • Menu
  • Promocje
  • Dostawa
  • Rezerwacja
  • Kontakt
Zobacz promocje Schowaj promocje

Nowość Zamawiając przez internet, sam wybierasz promocje!

10% na pierwsze zamówienie

Zamów z strony po raz pierwszy a otrzymasz 10% rabatu!

Promocja obowiązuje w: Na miejscu, dostawa i odbiór osobisty
Dostępność »

  • Poniedziałek:
  • Wtorek:
  • Środa:
  • Czwartek:
  • Piątek:
  • Sobota:
  • Niedziela:

Do 6 zamówienia Mango Lassi gratis!

Zamów 5 razy z strony a otrzymasz Mango Lassi gratis!!

Promocja obowiązuje w: Na miejscu, dostawa i odbiór osobisty
Dostępność »

  • Poniedziałek:
  • Wtorek:
  • Środa:
  • Czwartek:
  • Piątek:
  • Sobota:
  • Niedziela:
Schowaj promocje
  • Sałatki
  • Zupy
  • Przystawki
  • Wege Super Food
  • Dania Główne
  • Menu Degustacyjne
  • Świeże Chlebki Naan
  • Świeże Chlebki Roti
  • Świeże Chlebki Kulcha
  • Świeże Chlebki Paratha
  • Menu Dla Dzieci
  • Dodatki
  • Desery
  • Smaki Chińsko - Indyjskie

Sałatki

  • Chicken Tikka Salad

    Sałatka z kawałkami piersi kurczaka grillowanymi w piecu Tandoor oraz świeżymi sezonowymi warzywami.
  • Mango Salad

    Sałatka ze świeżymi sezonowymi warzywami i kawałkami świeżego mango.
  • Kachumber Salad

    Jest to tradycyjna indyjska pikantna sałatka. Przygotowana z siekanym ogórkiem, sałatą, czerwoną cebulą, papryką, pomidorami. Wymieszana z przyprawami, sokiem z cytryny oraz świeżą kolendrą.
  • Green Salad

    Sałatka ze świeżymi sezonowymi warzywami oraz kolendrą.
  • Paneer Tikka Salad

    Sałatka z robionym na miejscu serem paneer, grillowanym w piecu Tandoor oraz świeżymi sezonowymi warzywami i kolendrą.

Zupy

  • Cream of Tomato

    Zupa ze świeżych pomidorów gotowana w dużo niższej temperaturze niż zwykła zupa pomidorowa, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną.
  • Tamatar Ka Shorba

    Historia Tamatar Ka Shorba (przyprawionej, indyjskiej zupy pomidorowej) sięga czasów perskich. Jest to lekka zupa idealna na chłodne wieczory.
  • Vegetable Soup

    Delikatna kremowa zupa z sezonowymi warzywami, świeżą kolendrą i indyjskimi przyprawami.
  • Hot & Sour Soup

    Ostro - kwaśna zupa wywodząca się z azjatyckich tradycji kulinarnych. Unikalne połączenie przypraw indyjskich nadaje jej wyjątkowy smak, ostry i kwaśny zarazem. Do wyboru wege lub z kurczakiem.
  • Oriental Thai Soup

    Pikantna Tajska zupa na bazie mleka kokosowego, grzybami i kolendrą. Do wyboru z kurczakiem lub z krewetkami.
  • Dal Shorba

    Słowa "Shorba" wywodzi się z arabskiego "Shurbah" i oznacza zupę. W Indiach to najczęściej podawana wersja wegetariańskiej zupy z żółtej soczewicy gotowana na wolnym ogniu, z delikatną nutą indyjskich przypraw.
  • Cream Of Spinach

    Zupa ze świeżego szpinaku, bogata w witaminy, żelazo i magnez, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną.

Przystawki

  • Samosa Chaat

    To udoskonalona wersja wegetariańskiej samosy zmieszanej z cebulą, ciecierzycą, pomidorami, jogurtem, sosem z tamaryndowca, sosem miętowym i indyjskimi przyprawami.
  • Panner Papad Tikki

    To bardzo smaczna, smażona przystawka zrobiona z jogurtu, startego sera paneer, papryki, indyjskich przypraw, prażonej ciecierzycy w proszku, a na koniec obłożona pokruszonym papadum.
  • Corn Malai Kebab

    Indyjski ser paneer mielony z kukurydzą, imbirem, kardamonem i indyjskimi przyprawami i grillowany w piecu tandoor.
  • Aloo Tikki

    Aloo Tikka to popularne uliczne jedzenie w Indiach, zrobione z gotowanych ziemniaków, które są tłuczone i mieszane z przyprawami, a następnie formowane w małe placki i smażone.
  • Hari Bhari Tikka

    Pyszna i bardzo kusząca przekąska, która jest wegetariańskim odpowiednikiem kebaba, ze smaczną mieszanką warzyw i przypraw indyjskich.
  • Onion Bhaji

    Smażone krążki cebulowe panierowane w mące z ciecierzycy.
  • Crispy Vegetables

    Panierowane warzywa w sosie sojowym z czosnkiem, chilli i kolendrą.
  • Pakora

    Smażone kawałki warzyw/ sera paneer lub kurczaka panierowane w mące z ciecierzycy.
  • Hariyali Chicken Tikka

    Kawałki kurczaka marynowane w sosie miętowym, jogurcie, śmietanie, indyjskich przyprawach i grillowane w piecu Tandoor.
  • Tiranga Chicken Tikka

    To połączenie kurczaka tikka (pomarańczowy), kurczak malai tikka (biały), Hariyali kurczak tikka (zielona). Inspirują się kolorami flag Indii.
  • Achari Chicken Tikka

    Kawałki kurczaka zmieszane z jogurtem, pastą ostro - kwaśną i przyprawami indyjskimi, grillowane w piecu Tandoor.
  • Tikka

    Kawałki (kurczaka/ sera paneer lub krewetek) marynowane w przyprawach indyjskich, grillowane w piecu Tandoor.
  • Garlic Tikka

    Kawałki (kurczaka, sera paneer lub krewetki) marynowane w czosnku, przyprawach indyjskich i grillowane w piecu Tandoor.
  • Chicken Lollipop

    Chrupiące skrzydełka kurczaka marynowane w sosie barbecue, podawane z sosem słodko - kwaśnym.
  • Malai Tikka

    Soczysty (kurczak lub krewetki) marynowany w paście z orzechami nerkowca grillowany w piecu Tandoor.
  • Samosa

    Chrupiące pierożki nadziewane aromatycznym farszem z ziemniaków i zielonym groszkiem. Do wyboru wege lub z kurczakiem
  • Keema Naan

    Chlebek nadziewany mieloną jagnięciną z indyjskimi przyprawami. Podawane z sosem curry.
  • Seekh Kebab

    Grillowana mielona jagnięcina ze specjalnymi indyjskimi przyprawami. Podawane z chlebkiem naan.
  • Vegetarian Platter + Naan

    Wegetariański półmisek z wege samosą, veg pakora, veg seekh kebab, paneer tikka, grzyby tikka, podawany z chlebem naan.
  • Non - Veg Platter + Naan

    Półmisek grillowanych kawałków kurczaka, krewetek, ryb i jagnięciny podawane z chlebkiem naan.
  • Tandoori Chicken

    Grillowane udka z kurczaka marynowane w jogurcie i indyjskich przyprawach w piecu Tandoor. To danie z subkontynentu indyjskiego jest bardzo popularne także w innych częściach świata.
  • Jeera Aloo

    Wegetariańska potrawa z północnych Indii, często podawana jako dodatek do dań lub spożywana z gorącym chlebem naan. Głównymi składnikami dania są ziemniaki, nasiona kminu rzymskiego i mix aromatycznych przypraw prosto z Indii.
  • Cheese Balls

    To jest cały czas ulubione danie wykonane z kulkami indyjskiego paneer, śmietany, cukru, mąki migdałowej, gęboko smażone i podawane z frytkami i ketchupem.
  • Wegan Soja Tikka

    Kawałki soi marynowane w sosie i indyjskich przyprawach i grillowane w piecu tandoor. Podawane z chlebem Naan. Do wyboru Tanoori (lekko ostry) lub Malai (łagodna).

Wege Super Food

  • Dal Tadka

    Dal Tadka to gotowana soczewica z dodatkiem masła ghee oraz prażonych przypraw, ziaren kminu indyjskiego, czosnku i świeżej kolendry.
  • Bhindi Do Pyaza

    Danie z północnych Indii przyrządzone z bardzo pożywnym warzywem okra (które zawiera bardzo dużą ilość antyoksydantów i witamin) oraz z podwójną ilością cebuli. Bezglutenowe i wegańskie.
  • Jackfruit Curry

    To pyszne kremowe i aromatyczne curry z kawałkami owocu chlebowca (jackfruit), warzyw i pełnych aromatu przypraw. Jest to danie idealne dla vegan, bogate w witaminy i białko nie zawiera glutenu.
  • Mutter Paneer

    Groszek z indyjskim białym serem paneer w pikantnym żółtym curry z cebulą, pomidorek i kurkumą.
  • Rajma + Rice

    Rajma to lekko przyprawione, kremowe i pyszne curry w stylu pendżabskim z północnych Indii, wykonane z czerwonej fasoli, aromatów, takich jak cebula, imbir, czosnek, aromatyczne przyprawy i pomidory. To danie jest bogate w proteiny. Podawane z ryżem.
  • Wegan Soja Curry

    Serdecznie polecamy naszym klientom wegańskie kurczaki. Wytwarzane są z ziaren soi oraz mąki. Można je porównać do mięsa, ale są czysto wegańskie. Potrawa jest bogata w proteiny.
  • Mix Vegetables

    Mieszanka sezonowych warzyw z robionym na miejscu serem paneer w pomidorowo - cebulowym sosie.
  • Malai Kofta

    Ziemniaczano - serowe kotleciki, podawane w gęstym sosie z orzechów nerkowca oraz bakaliami. Idealna wegetariańska alternatywa dla kulek mięsnych.
  • Dal Makhani

    Kremowa, gotowana na wolnym ogniu czarna soczewica z aromatycznym świeżym imbirem, czosnkiem i bogatą mieszanką ziół oraz przypraw. Nasz sekretny przepis.
  • Chana Masala

    Najpopularniejsze danie północnych Indii, znane także w reszcie Azji. "Chana" w języku hindi znaczy "cieciorka". Chana gotowana w sosie pomidorowo - cebulowym, z dodatkiem robionego na miejscu sera paneer oraz indyjskich przypraw.

Dania Główne

  • Butter

    Danie w lekko słodkim, kremowym sosie pomidorowo - orzechowym, gotowane z dodatkiem masła.
  • Mango

    Unikalne połączenie przyprawy curry z mango i pastą z orzechów nerkowca.
  • Korma

    Bardzo delikatne danie o słodkim smaku, duszone w śmietanie z szafranem, orzechami, bakaliami i wiórkami kokosowymi.
  • Lababdaar

    Lababdaar to łatwe do przygotowania danie w kremowym i lekko słodkim sosie. Papryka, sos pomidorowy, sos z orzechów nerkowca i indyjskie przyprawy sprawiają, że jest to bogaty, aromatyczny i pyszny przepis.
  • Methi

    Popularny, delikatny, kremowy sos z liśćmi kozieradki, nadającymi daniu wyróżniający się łagodny smak.
  • Tikka Masala

    Pomidorowy sos ze śmietaną i dużą ilością indyjskich przypraw, zawierający imbir, czosnek, kurkumę, czerwone chilli, garam masalę, kolendrę i kmin. Ma lekko słodko - pikantny smak.
  • Palak

    Przysmak z północy Indii. Aromatyczny sos szpinakowy z cebulą, pomidorami i nutą czosnku.
  • Curry

    Ten aromatyczny i bogaty sos zawiera przyprawy takie jak kolendra, kmin ora kurkuma z obowiązkowym czosnkiem i imbirem, wszystkie zmieszane z puree z pomidorów, chilli, liśćmi curry oraz indyjskimi przyprawami.
  • Tawa Masala

    Sos z kawałkami pomidora, cebulą, gotowany na płaskiej patelni z doskonałą mieszanką ziół indyjskich.
  • Jalfrezi

    Aromatyczne curry w aksamitnym, lekko pikantnym sosie pomidorowym z kawałkami papryki i cebuli.
  • Keema Mutter

    Gotowana na wolnym ogniu mielona jagnięcina z zielonym groszkiem i doskonałą mieszanką indyjskich przypraw.
  • Kadhai

    Grubo mielone nasiona kolendry i czerwonych papryczek chilli nadaje sosowi kadhai autentyczny smak i specjalną konsystencję. ten gęsty sos jest lekko pikantny, robiony na bazie pomidorów z domieszką kozieradki.
  • Balti

    Pysznie intensywny, gęsty sos, umiarkowanie pikantny, idealnie rozgrzewający w chłodny jesienny lub zimowy wieczór.
  • Madras

    Bardzo ostre curry z nutą mleka kokosowego, pochodzące z południa Indii, nazwa dani pochodzi od miasta Madras.
  • Vindaloo

    Autentyczne curry z regionu Goa, bardzo ostre i aromatyczne z cebulą, papryką i całym mnóstwem chilli.

Menu Degustacyjne

  • Menu dla 2 osób

    Przystawki:
    - Chicken Tikka
    - Paneer Tikka
    - Chicken Malai Tikka
    - Vegetarian Samosa

    Dania Główne
    - Butter Chicken
    - Kadhai Paneer
    - Ryż
    - Chleb Naan

    Deser
    - Gulab Jamun (2szt)
  • Menu dla 4 osób

    Przystawki
    - Chicken Tikka
    - Paneer Tikka
    - Chicken Malai Tikka
    - Vegetarian Samosa

    Dania Główne
    - Butter Chicken
    - Kadhai Paneer
    - Lamb Tawa Masala
    - Dal Makhani
    - Ryż
    - Chleb Naan

    Deser
    - Gulab Jamun (4szt)

Świeże Chlebki Naan

Chleb z białej mąki z pieca Tandor.
  • Naan zwykły

  • Naan maślany

  • Naan czosnkowy

  • Naan z miętą

  • Naan z kozieradką

Świeże Chlebki Roti

Chleb z mąki pełnoziarnistej z pieca Tandor.
  • Roti zwykły

  • Roti maślany

  • Roti czosnkowy

  • Roti z miętą

  • Roti z kozieradką

Świeże Chlebki Kulcha

Nadziewany chlebek z białej mąki z pieca Tandoor.
  • Kulcha z ziemniakami

  • Kulcha z cebulą

  • Kulcha z warzywami

  • Kulcha Keema Naan

    Chlebek nadziewany mieloną jagnięciną z indyjskimi przyprawami.

Świeże Chlebki Paratha

Nadziewany chlebek z ciemnej mąki z pieca Tandoor.
  • Lachcha Paratha

    Wielowarstwowe.
  • Paratha nadziewana ziemniakami

    Podawane z jogurtem i marynatą "Achar".
  • Paratha nadziewana serem paneer

    Podawane z jogurtem i marynatą "Achar".

Menu Dla Dzieci

  • Butter Chicken z ryżem lub Butter Naan

  • Butter Paneer z ryżem lub Butter Naan

  • Korma Chicken z ryżem lub Butter Naan

  • Korma Paneer z ryżem lub Butter Naan

  • Kawałki ryby smażone z frytkami

  • Kawałki kurczaka smażone z frytkami

  • Krążki cebulowe (8szt) z frytkami

  • Krążki z kalmarów (8szt) z frytkami

Dodatki

  • Frytki

  • Mix Veg Raita

    Jogurt z ogórkiem, pomidorami, czerwoną cebulą i przyprawami.
  • Plain Papadums

    Chrupiące wafle z mąki z soczewicy.
  • Sos Tamaryndowy

  • Sos Mango

  • Sos Miętowy

  • Masala Peanuts

    Orzeszki ziemne z pomidorami, czerwoną cebulą i przyprawami, spróbuj z indyjskim piwem.
  • Zestaw 3 sosów (tamaryndowy, miętowy, peanuts)

  • Plain Rice

    Gotowany ryż basmati
  • Jeera Rice

    Smażony ryż z kminem rzymskim i przyprawami.
  • Lemon Rice

    Smażony ryż z listkami cytryny z indyjskimi przyprawami.
  • Methi Rice

    Smażony ryż z listkami kozieradki i przyprawami.
  • Saffon Rice

    Smażony ryż z szafranem i kardamonem.
  • Green Peas Pulao

    Smażony ryż z indyjskimi przyprawami i zielonym groszkiem.
  • Mushroom Pulao

    Smażony ryż z indyjskimi przyprawami i grzybami.
  • Vegetarian Pulao

    Smażony ryż z warzywami i indyjskimi przyprawami.
  • Hydrabadi Biryani

    Aromatyczne i przepyszne indyjskie danie na bazie ryżu basmati z indyjskimi przyprawami oraz wybranymi składnikami.

Desery

  • Hot Gulab Jamun (3szt)

    Tradycyjne kulki serowo - mleczne w słodkim syropie z kardamonem.
  • King's Mango Cream

    Domowy krem z mango z gałką lodów waniliowych ozdobionych orzechami nerkowca.

Smaki Chińsko - Indyjskie

  • Oriental Chilli

    Kawałki (sera paneer/ kurczaka/ krewetek/ jagnięciny) marynowane w sosie sojowym i winegret, grillowane z papryką i cebulą.
  • Vegetarian Manchurian

    Danie pochodzące z Azji. Warzywne pulpety w mieszance sosów - ostrym, słodkim, kwaśnym i słonym.
  • Chicken 65

    Odrobina chińskiego smaku. Talerz chrupiącej piersi kurczaka z nutą liści curry, czosnku, imbiru, soi i jogurtu oraz pikantnego sosu.
  • Butter Garlic Prawn

    Grillowane krewetki z czosnkiem i masłem podawane z cebulą, papryką i czarnym pieprzem.
  • Chowmein

    To popularne azjatyckie danie, w którym smażony makaron jest mieszany z dużą ilością warzyw i sosów. Ten przepis dotyczy indyjskiego makaronu chowmein w stylu ulicznym, który jest integralną częścią kuchni indyjsko - chińskiej.
  • Momos (8szt)

    Rodzaj pierożków gotowanych na parze z mięsem lub warzywami, danie kuchni tybetańskiej, popularne również w Nepalu i Indiach.
ZAIKA kuchnia indyjska logo
Plac Generała Józefa Hallera 2/3, 83-110 Tczew
Telefon: 123456789
Mapa dojazdu

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Deklaracja dostępności | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko / Laktoza
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok

Nowość!

Mamy najlepszy w Polsce system zamawiania jedzenia online.
Gotówka, karta lub szybki przelew
Bez logowania i rejestracji
20 sekund i załatwione!

OK!