Sałatki
-
Chicken Tikka Salad
Sałatka z kawałkami piersi kurczaka grillowanymi w piecu Tandoor oraz świeżymi sezonowymi warzywami. -
Mango Salad
Sałatka ze świeżymi sezonowymi warzywami i kawałkami świeżego mango. -
Kachumber Salad
Jest to tradycyjna indyjska pikantna sałatka. Przygotowana z siekanym ogórkiem, sałatą, czerwoną cebulą, papryką, pomidorami. Wymieszana z przyprawami, sokiem z cytryny oraz świeżą kolendrą. -
Green Salad
Sałatka ze świeżymi sezonowymi warzywami oraz kolendrą. -
Paneer Tikka Salad
Sałatka z robionym na miejscu serem paneer, grillowanym w piecu Tandoor oraz świeżymi sezonowymi warzywami i kolendrą.
Zupy
-
Cream of Tomato
Zupa ze świeżych pomidorów gotowana w dużo niższej temperaturze niż zwykła zupa pomidorowa, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną. -
Tamatar Ka Shorba
Historia Tamatar Ka Shorba (przyprawionej, indyjskiej zupy pomidorowej) sięga czasów perskich. Jest to lekka zupa idealna na chłodne wieczory. -
Vegetable Soup
Delikatna kremowa zupa z sezonowymi warzywami, świeżą kolendrą i indyjskimi przyprawami. -
Hot & Sour Soup
Ostro - kwaśna zupa wywodząca się z azjatyckich tradycji kulinarnych. Unikalne połączenie przypraw indyjskich nadaje jej wyjątkowy smak, ostry i kwaśny zarazem. Do wyboru wege lub z kurczakiem. -
Oriental Thai Soup
Pikantna Tajska zupa na bazie mleka kokosowego, grzybami i kolendrą. Do wyboru z kurczakiem lub z krewetkami. -
Dal Shorba
Słowa "Shorba" wywodzi się z arabskiego "Shurbah" i oznacza zupę. W Indiach to najczęściej podawana wersja wegetariańskiej zupy z żółtej soczewicy gotowana na wolnym ogniu, z delikatną nutą indyjskich przypraw. -
Cream Of Spinach
Zupa ze świeżego szpinaku, bogata w witaminy, żelazo i magnez, ze szczyptą indyjskich przypraw i śmietaną.
Przystawki
-
Samosa Chaat
To udoskonalona wersja wegetariańskiej samosy zmieszanej z cebulą, ciecierzycą, pomidorami, jogurtem, sosem z tamaryndowca, sosem miętowym i indyjskimi przyprawami. -
Panner Papad Tikki
To bardzo smaczna, smażona przystawka zrobiona z jogurtu, startego sera paneer, papryki, indyjskich przypraw, prażonej ciecierzycy w proszku, a na koniec obłożona pokruszonym papadum. -
Corn Malai Kebab
Indyjski ser paneer mielony z kukurydzą, imbirem, kardamonem i indyjskimi przyprawami i grillowany w piecu tandoor. -
Aloo Tikki
Aloo Tikka to popularne uliczne jedzenie w Indiach, zrobione z gotowanych ziemniaków, które są tłuczone i mieszane z przyprawami, a następnie formowane w małe placki i smażone. -
Hari Bhari Tikka
Pyszna i bardzo kusząca przekąska, która jest wegetariańskim odpowiednikiem kebaba, ze smaczną mieszanką warzyw i przypraw indyjskich. -
Onion Bhaji
Smażone krążki cebulowe panierowane w mące z ciecierzycy. -
Crispy Vegetables
Panierowane warzywa w sosie sojowym z czosnkiem, chilli i kolendrą. -
Pakora
Smażone kawałki warzyw/ sera paneer lub kurczaka panierowane w mące z ciecierzycy. -
Hariyali Chicken Tikka
Kawałki kurczaka marynowane w sosie miętowym, jogurcie, śmietanie, indyjskich przyprawach i grillowane w piecu Tandoor. -
Tiranga Chicken Tikka
To połączenie kurczaka tikka (pomarańczowy), kurczak malai tikka (biały), Hariyali kurczak tikka (zielona). Inspirują się kolorami flag Indii. -
Achari Chicken Tikka
Kawałki kurczaka zmieszane z jogurtem, pastą ostro - kwaśną i przyprawami indyjskimi, grillowane w piecu Tandoor. -
Tikka
Kawałki (kurczaka/ sera paneer lub krewetek) marynowane w przyprawach indyjskich, grillowane w piecu Tandoor. -
Garlic Tikka
Kawałki (kurczaka, sera paneer lub krewetki) marynowane w czosnku, przyprawach indyjskich i grillowane w piecu Tandoor. -
Chicken Lollipop
Chrupiące skrzydełka kurczaka marynowane w sosie barbecue, podawane z sosem słodko - kwaśnym. -
Malai Tikka
Soczysty (kurczak lub krewetki) marynowany w paście z orzechami nerkowca grillowany w piecu Tandoor. -
Samosa
Chrupiące pierożki nadziewane aromatycznym farszem z ziemniaków i zielonym groszkiem. Do wyboru wege lub z kurczakiem -
Keema Naan
Chlebek nadziewany mieloną jagnięciną z indyjskimi przyprawami. Podawane z sosem curry. -
Seekh Kebab
Grillowana mielona jagnięcina ze specjalnymi indyjskimi przyprawami. Podawane z chlebkiem naan. -
Vegetarian Platter + Naan
Wegetariański półmisek z wege samosą, veg pakora, veg seekh kebab, paneer tikka, grzyby tikka, podawany z chlebem naan. -
Non - Veg Platter + Naan
Półmisek grillowanych kawałków kurczaka, krewetek, ryb i jagnięciny podawane z chlebkiem naan. -
Tandoori Chicken
Grillowane udka z kurczaka marynowane w jogurcie i indyjskich przyprawach w piecu Tandoor. To danie z subkontynentu indyjskiego jest bardzo popularne także w innych częściach świata. -
Jeera Aloo
Wegetariańska potrawa z północnych Indii, często podawana jako dodatek do dań lub spożywana z gorącym chlebem naan. Głównymi składnikami dania są ziemniaki, nasiona kminu rzymskiego i mix aromatycznych przypraw prosto z Indii. -
Cheese Balls
To jest cały czas ulubione danie wykonane z kulkami indyjskiego paneer, śmietany, cukru, mąki migdałowej, gęboko smażone i podawane z frytkami i ketchupem. -
Wegan Soja Tikka
Kawałki soi marynowane w sosie i indyjskich przyprawach i grillowane w piecu tandoor. Podawane z chlebem Naan. Do wyboru Tanoori (lekko ostry) lub Malai (łagodna).
Wege Super Food
-
Dal Tadka
Dal Tadka to gotowana soczewica z dodatkiem masła ghee oraz prażonych przypraw, ziaren kminu indyjskiego, czosnku i świeżej kolendry. -
Bhindi Do Pyaza
Danie z północnych Indii przyrządzone z bardzo pożywnym warzywem okra (które zawiera bardzo dużą ilość antyoksydantów i witamin) oraz z podwójną ilością cebuli. Bezglutenowe i wegańskie. -
Jackfruit Curry
To pyszne kremowe i aromatyczne curry z kawałkami owocu chlebowca (jackfruit), warzyw i pełnych aromatu przypraw. Jest to danie idealne dla vegan, bogate w witaminy i białko nie zawiera glutenu. -
Mutter Paneer
Groszek z indyjskim białym serem paneer w pikantnym żółtym curry z cebulą, pomidorek i kurkumą. -
Rajma + Rice
Rajma to lekko przyprawione, kremowe i pyszne curry w stylu pendżabskim z północnych Indii, wykonane z czerwonej fasoli, aromatów, takich jak cebula, imbir, czosnek, aromatyczne przyprawy i pomidory. To danie jest bogate w proteiny. Podawane z ryżem. -
Wegan Soja Curry
Serdecznie polecamy naszym klientom wegańskie kurczaki. Wytwarzane są z ziaren soi oraz mąki. Można je porównać do mięsa, ale są czysto wegańskie. Potrawa jest bogata w proteiny. -
Mix Vegetables
Mieszanka sezonowych warzyw z robionym na miejscu serem paneer w pomidorowo - cebulowym sosie. -
Malai Kofta
Ziemniaczano - serowe kotleciki, podawane w gęstym sosie z orzechów nerkowca oraz bakaliami. Idealna wegetariańska alternatywa dla kulek mięsnych. -
Dal Makhani
Kremowa, gotowana na wolnym ogniu czarna soczewica z aromatycznym świeżym imbirem, czosnkiem i bogatą mieszanką ziół oraz przypraw. Nasz sekretny przepis. -
Chana Masala
Najpopularniejsze danie północnych Indii, znane także w reszcie Azji. "Chana" w języku hindi znaczy "cieciorka". Chana gotowana w sosie pomidorowo - cebulowym, z dodatkiem robionego na miejscu sera paneer oraz indyjskich przypraw.
Dania Główne
-
Butter
Danie w lekko słodkim, kremowym sosie pomidorowo - orzechowym, gotowane z dodatkiem masła. -
Mango
Unikalne połączenie przyprawy curry z mango i pastą z orzechów nerkowca. -
Korma
Bardzo delikatne danie o słodkim smaku, duszone w śmietanie z szafranem, orzechami, bakaliami i wiórkami kokosowymi. -
Lababdaar
Lababdaar to łatwe do przygotowania danie w kremowym i lekko słodkim sosie. Papryka, sos pomidorowy, sos z orzechów nerkowca i indyjskie przyprawy sprawiają, że jest to bogaty, aromatyczny i pyszny przepis. -
Methi
Popularny, delikatny, kremowy sos z liśćmi kozieradki, nadającymi daniu wyróżniający się łagodny smak. -
Tikka Masala
Pomidorowy sos ze śmietaną i dużą ilością indyjskich przypraw, zawierający imbir, czosnek, kurkumę, czerwone chilli, garam masalę, kolendrę i kmin. Ma lekko słodko - pikantny smak. -
Palak
Przysmak z północy Indii. Aromatyczny sos szpinakowy z cebulą, pomidorami i nutą czosnku. -
Curry
Ten aromatyczny i bogaty sos zawiera przyprawy takie jak kolendra, kmin ora kurkuma z obowiązkowym czosnkiem i imbirem, wszystkie zmieszane z puree z pomidorów, chilli, liśćmi curry oraz indyjskimi przyprawami. -
Tawa Masala
Sos z kawałkami pomidora, cebulą, gotowany na płaskiej patelni z doskonałą mieszanką ziół indyjskich. -
Jalfrezi
Aromatyczne curry w aksamitnym, lekko pikantnym sosie pomidorowym z kawałkami papryki i cebuli. -
Keema Mutter
Gotowana na wolnym ogniu mielona jagnięcina z zielonym groszkiem i doskonałą mieszanką indyjskich przypraw. -
Kadhai
Grubo mielone nasiona kolendry i czerwonych papryczek chilli nadaje sosowi kadhai autentyczny smak i specjalną konsystencję. ten gęsty sos jest lekko pikantny, robiony na bazie pomidorów z domieszką kozieradki. -
Balti
Pysznie intensywny, gęsty sos, umiarkowanie pikantny, idealnie rozgrzewający w chłodny jesienny lub zimowy wieczór. -
Madras
Bardzo ostre curry z nutą mleka kokosowego, pochodzące z południa Indii, nazwa dani pochodzi od miasta Madras. -
Vindaloo
Autentyczne curry z regionu Goa, bardzo ostre i aromatyczne z cebulą, papryką i całym mnóstwem chilli.
Menu Degustacyjne
-
Menu dla 2 osób
Przystawki:
- Chicken Tikka
- Paneer Tikka
- Chicken Malai Tikka
- Vegetarian Samosa
Dania Główne
- Butter Chicken
- Kadhai Paneer
- Ryż
- Chleb Naan
Deser
- Gulab Jamun (2szt) -
Menu dla 4 osób
Przystawki
- Chicken Tikka
- Paneer Tikka
- Chicken Malai Tikka
- Vegetarian Samosa
Dania Główne
- Butter Chicken
- Kadhai Paneer
- Lamb Tawa Masala
- Dal Makhani
- Ryż
- Chleb Naan
Deser
- Gulab Jamun (4szt)
Świeże Chlebki Naan
Chleb z białej mąki z pieca Tandor.
-
Naan zwykły
-
Naan maślany
-
Naan czosnkowy
-
Naan z miętą
-
Naan z kozieradką
Świeże Chlebki Roti
Chleb z mąki pełnoziarnistej z pieca Tandor.
-
Roti zwykły
-
Roti maślany
-
Roti czosnkowy
-
Roti z miętą
-
Roti z kozieradką
Świeże Chlebki Kulcha
Nadziewany chlebek z białej mąki z pieca Tandoor.
-
Kulcha z ziemniakami
-
Kulcha z cebulą
-
Kulcha z warzywami
-
Kulcha Keema Naan
Chlebek nadziewany mieloną jagnięciną z indyjskimi przyprawami.
Świeże Chlebki Paratha
Nadziewany chlebek z ciemnej mąki z pieca Tandoor.
-
Lachcha Paratha
Wielowarstwowe. -
Paratha nadziewana ziemniakami
Podawane z jogurtem i marynatą "Achar". -
Paratha nadziewana serem paneer
Podawane z jogurtem i marynatą "Achar".
Menu Dla Dzieci
-
Butter Chicken z ryżem lub Butter Naan
-
Butter Paneer z ryżem lub Butter Naan
-
Korma Chicken z ryżem lub Butter Naan
-
Korma Paneer z ryżem lub Butter Naan
-
Kawałki ryby smażone z frytkami
-
Kawałki kurczaka smażone z frytkami
-
Krążki cebulowe (8szt) z frytkami
-
Krążki z kalmarów (8szt) z frytkami
Dodatki
-
Frytki
-
Mix Veg Raita
Jogurt z ogórkiem, pomidorami, czerwoną cebulą i przyprawami. -
Plain Papadums
Chrupiące wafle z mąki z soczewicy. -
Sos Tamaryndowy
-
Sos Mango
-
Sos Miętowy
-
Masala Peanuts
Orzeszki ziemne z pomidorami, czerwoną cebulą i przyprawami, spróbuj z indyjskim piwem. -
Zestaw 3 sosów (tamaryndowy, miętowy, peanuts)
-
Plain Rice
Gotowany ryż basmati -
Jeera Rice
Smażony ryż z kminem rzymskim i przyprawami. -
Lemon Rice
Smażony ryż z listkami cytryny z indyjskimi przyprawami. -
Methi Rice
Smażony ryż z listkami kozieradki i przyprawami. -
Saffon Rice
Smażony ryż z szafranem i kardamonem. -
Green Peas Pulao
Smażony ryż z indyjskimi przyprawami i zielonym groszkiem. -
Mushroom Pulao
Smażony ryż z indyjskimi przyprawami i grzybami. -
Vegetarian Pulao
Smażony ryż z warzywami i indyjskimi przyprawami. -
Hydrabadi Biryani
Aromatyczne i przepyszne indyjskie danie na bazie ryżu basmati z indyjskimi przyprawami oraz wybranymi składnikami.
Desery
-
Hot Gulab Jamun (3szt)
Tradycyjne kulki serowo - mleczne w słodkim syropie z kardamonem. -
King's Mango Cream
Domowy krem z mango z gałką lodów waniliowych ozdobionych orzechami nerkowca.
Smaki Chińsko - Indyjskie
-
Oriental Chilli
Kawałki (sera paneer/ kurczaka/ krewetek/ jagnięciny) marynowane w sosie sojowym i winegret, grillowane z papryką i cebulą. -
Vegetarian Manchurian
Danie pochodzące z Azji. Warzywne pulpety w mieszance sosów - ostrym, słodkim, kwaśnym i słonym. -
Chicken 65
Odrobina chińskiego smaku. Talerz chrupiącej piersi kurczaka z nutą liści curry, czosnku, imbiru, soi i jogurtu oraz pikantnego sosu. -
Butter Garlic Prawn
Grillowane krewetki z czosnkiem i masłem podawane z cebulą, papryką i czarnym pieprzem. -
Chowmein
To popularne azjatyckie danie, w którym smażony makaron jest mieszany z dużą ilością warzyw i sosów. Ten przepis dotyczy indyjskiego makaronu chowmein w stylu ulicznym, który jest integralną częścią kuchni indyjsko - chińskiej. -
Momos (8szt)
Rodzaj pierożków gotowanych na parze z mięsem lub warzywami, danie kuchni tybetańskiej, popularne również w Nepalu i Indiach.